19 de set. 2010

RESPOSTA D'ALFONS LÓPEZ TENA...

RESPOSTA D'ALFONS LÓPEZ TENA ALS EMAILS,LINKS, PÀGINES QUE RECLAMEN LA UNITAT DE LES LLISTES INDEPENDENTISTES COM EL QUE ADJUNTEM.

1.- A qui heu dirigit aquest paper?
2.- Des de Solidaritat hem estat intentant aquesta llista única. La resposta d'ERC ha estat no, la de Reagrupament no acceptar cap reunió, i suspendre les ja concertades, al llarg d'un més, fins a finals d'agost, i llavors negar-se a que tots els membres que ho volguessin, de totes les formacions implicades, presentessin candidatura a unes primàries conjuntes i fossin votats per tots, de manera que els més votats formessin llista, segons l'ordre de vots rebuts. Altres partits ho van acceptar i participar a les primàries, com el PRC i Alternativa Verda.
3.- Creiem que no és possible renovar la classe política, i fer emergir la que farà la independència, sense elecció i control democràtics. Nomenar a dit els candidats, fent-los ratificar com fan els partits tradicionals, només durà, com s'ha vist, a la promoció dels més servils i mediocres, no amatents a les demandes del poble sinó als capricis de la direcció.
4.- Després de la negativa tant d'ERC com de Reagrupament, hem elegit els nostres candidats per primàries, tothom ha pogut presentar-se (ho han fet 250 persones), tothom ha fet la campanya que ha volgut, més de 3.000 persones han votat. Ara no hi ha ningú amb el poder de cessar ni desplaçar els elegits, perquè es deuen a qui els han votat, Només qui nomena a dit pot cessar a dit, no és el cas a Solidaritat Catalana per la Independència.
5.- Hi ha sis partits al Parlament, tres en coalició de dos partits. 3 són espanyolistes i 3 són autonomistes, 1 dels quals amb discurs independentista. Quin és el problema per presentar dues candidatures independentistes, que competeixen per traure vots als autonomistes i a l'abstenció? Solidaritat i Reagrupament no som rivals, som companys, podem fer millors resultats per l'esperó de la competència que fent una sola candidatura, cobrim així un espectre més ample.

I ara, clar i català, com vosaltres no feu, en una carta plena d'insídies que comencen sempre dient "sembla".
1.- No ens interessen per res les cadires ni els sous d'un parlament i un govern de fireta a una comunitat autònoma espanyola. Si els volguéssim, no en tingueu cap dubte que ERC i CDC ens els haurien donat a Uriel, a Carretero i a mi (per exemple), només calia sotmetre's a la direcció i fer d'autonomistes "assenyats", amb una mica de pebre verbal independentista de tant en tant. Si no ho hem fet, és perquè el que volem és la independència.
2.- Pel que fa a mi, he estat Secretari d'Estat de 2001 a 2008, us ben asseguro que les cadires i sous a Espanya són incomparablement superiors, són de Ministre, perquè tenen un Estat. Penseu què podríem guanyar, i on podríem ser-hi, persones com Laporta i com jo, tant professionalment com políticament, si estiguessim al servei d'Espanya o de l'autonomisme, o dedicats a les nostres professions, a Catalunya o fora d'ella, a Espanya, a la resta d'Europa o a la resta del món. Si no ho hem fet, és perquè el que volem és la independència.
3.- Us ho diré en un altre to, alguns no teniu vergonya, disfresseu-ho com vulgueu, però sembla que només teniu un motiu: desprestigiar tant Solidaritat com Reagrupament, vosaltres sabreu en benefici de qui o de què, de ben segur no de la independència de Catalunya, que passa per votar massivament tant Solidaritat com Reagrupament, cadascú el que més li plagui. Construïu en lloc de destruir, treballeu en lloc de rabejar-vos en insídies indignes, deixeu de fer el joc als autonomistes i a Espanya, no impediu que tant Solidaritat com Reagrupament fem un gran resultat, i ens veureu treballar junts al Parlament, cadascú segons els seus plantejaments, que són diferents, amb l'objectiu, aquest sí igual, de la independència. La voleu? Voteu-nos i feu que ens votin, a Solidaritat i a Reagrupament. No la voleu?

Seguiu desprestigiant-nos i escrivint i estenent cartes com la que heu fet. Els autonomistes i Espanya us ho agrairan, espero que al menys us donin cadires, sous i dietes, us les mereixeu.

Alfons López Tena

1 comentari:

 1. Alfons,

  No em serveixen les teves raons, per tu seran molt vàlides, però ningú pot negar que una coalició única era més engrescadora que aquesta competència que creieu esperonarà la gent.

  Al primer punt 2 dieu que heu fet tots els possibles per crear la llista única, però el que demanàveu era que, Rcat i altres, partits anteriors a vosaltres desapareguessin i es dobleguessin a les vostres exigències i formalitats. Qui no em diu que precisament aquestes exigències no han estat posades per fer impossible la llista única?

  Lo fet fet està i no hi ha raons que valguin.

  Ara a votar independència.

  Jo ja m'he decidit afiliant-me a Reagrupament, i faré campanya per ells.

  Solidaritat és més mediàtica, us gasteu més calés. Suposo que d'alguna manera s'hauran de tornar.

  Si per desgràcia (cosa que no crec) en alguna província no s'arriba al 3% de reagrupament o de solidaritat, aquests vots s'hauran perdut per la vostra rucada formalista. Per res més.

  Ara prou de paraules i a treballar per la independència.

  De tot cor, desitjo que tinguem molts més escons dels que ens pensem tots plegats. Els que ho farem possible serem els catalans i el que estic segur i convençut és que, fos com fos, una candidatura única independentista ens ho hauria fet a tots més fàcil.

  Què hi farem! Som així de ben parits nosaltres!

  ResponElimina

No creiem amb la censura, per això no l'apliquem, però per una bona convivència el respecte en els vostres comentaris es imprescindible. Tota opinió escrita es de total responsabilitat d'aquell que l'ha redactat i penjat, sigui signada o no. La comissió local de Solidaritat Catalana per l'independència, NO es responsabilitza dels comentaris escrits lliurement, guardan-se el dret de denunciar a les autoritats qualsevol tipus d'abús, insult o amanaces.