25 d’ag. 2010

Decàleg de Solidaritat Catalana per la Independència

DECÀLEG DE SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA


CONSTRUÏM LA SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA. Democràcia, Benestar i Estat propi

1. Construïm la Solidaritat Catalana per la Independència

La Solidaritat Catalana per la Independència (SI) som un moviment democràtic de base i ciutadà que es presenta a les eleccions al Parlament per proclamar la independència de Catalunya.

2. Per què necessitem ara la Solidaritat Catalana per la Independència?

El 13 de juliol de 2010 tots els partits polítics parlamentaris (ICV, PP, ERC, PSC i CIU) van pactar tombar les dues iniciatives populars perquè el Parlament de Catalunya convoqués un referèndum sobre la independència, frenant així l’esperit de la manifestació del 10 de juliol, amb un milió i mig de ciutadans cridant independència i el de la Consulta sobre la Independència.

Aquests partits han preferit continuar prioritzant els pactes, governs i càrrecs que els assegura l’autonomisme a donar una resposta al clam popular. Necessitem un moviment polític sense ambigüitats, amb control democràtic i que no enganyi, disposat a proclamar la independència en la propera legislatura 2010-2014.

3. Amb quins compromisos i objectius ens presentem a les eleccions?

1) Proclamar la independència en la propera legislatura (2010-2014)i sotmetre-la a referèndum i constituir el Govern de Catalunya per organitzar el procés cap a la creació de l’Estat Català en el si de la Unió Europea. Només entrarem en un Govern, en solitari o en coalició, que assumeixi aquest objectiu i hi treballi decididament.

2) Impedirem que sumi i es formi un tercer tripartit a Catalunya, i no donarem cap suport a un Govern on hi participin partits d’obediència espanyola.

3) En el cas que formin govern els contraris a la independència, treballarem decididament per difondre i fer créixer el projecte independentista, denunciarem el carreró sense sortida al que ens aboca l’autonomisme que governi, que no comptarà amb el nostre suport, i serem la corretja de transmissió, des d’una oposició seriosa i rigorosa, de les demandes de la ciutadania.

4. Perquè la independència de Catalunya és la prioritat del nostre projecte?

Perquè el nostre futur i el nostre benestar depenen d’assolir un Estat propi. Els avantatges que Catalunya sigui un Estat són molts i s’han exposat des de l’àmbit acadèmic i professional.Amb Estat, Catalunya acabarà amb l’espoli fiscal de 3.000 euros per persona i any i podrem sortir abans de la crisi. Disposarem de tots els nostres recursos i podrem fer polítiques que ens permetran incrementar les pensions de la gent gran, millorar la sanitat i tenir un ensenyament de millor qualitat. Els treballadors tindran millors salaris i les empreses amb seu a Catalunya pagaran menys impostos, tindran més beneficis i obtindran més ajuts per a la innovació, la recerca i el desenvolupament.

Amb un Estat Català disposarem d’infraestructures de primer nivell, apostarem per l’arc mediterrani que permetrà als nostres ports ser la porta d’Àsia a Europa, podrem gaudir d’un sistema aeroportuari i una xarxa ferroviària que connecti Catalunya amb el món i una xarxa viària sense peatges. Si Catalunya és un Estat serem el quart d’Europa en major renda per càpita!

5. Som un moviment democràtic perquè és l’única manera de generar prou força per proclamar la independència

Som un moviment ciutadà de base democràtica, on tots els adherits poden votar i ser votats com a candidats i que pren col·lectivament les decisions transcendents. Aquest model d’organització és l’únic que afavoreix la cultura de l’esforç, del treball, i l’elecció dels millors, els elegits democràticament pels adherits, uns valors imprescindibles per esdevenir majoritaris. El contrari – ratificar les llistes proposades per la direcció i no tenir en compte els adherits en res més que aplaudir el que els ve cuinat des de dalt - ens portaria a caure en els vicis i els errors dels partits polítics antics: l’adulació, la cooptació, el nepotisme, la manca d’autoexigència, la corrupció, la mediocritat i l’allunyament de la ciutadania.

6. Com escollirem els candidats i candidates que conformaran les llistes electorals?

Convocarem quatre assemblees de circumscripció que es celebraran el 4 de setembre a la respectiva capital, on s’obrirà col·legi electoral. Tothom que sigui adherit s’hi podrà presentar individualment o en equip (d’un nombre molt limitat de persones que garanteixin representació territorial, de gènere o pluralitat ideològica). Podran participar-hi i emetre vot secret totes les persones que siguin adherides o simpatitzants i que hagin abonat la quota d’adhesió de 20€

l’any (que es podrà pagar fins el mateix dia de l’assemblea). Cada persona disposarà d’un nombre plural de vots i podrà votar a les persones individuals o equips que consideri.

Cada candidatura electoral, des del primer lloc i successius, s’ordenarà en funció del nombre de vots –de major a menor- que assoleixin les persones individuals o equips indistintament. D’aquí pocs dies s’enviarà la convocatòria de l’assemblea a tots els adherits i simpatitzants. Tots els candidats poden enviar l’argumentació i escrits per demanar el vot dels adherits, que rebran tots ells i els simpatitzants, i podran posar-se en contacte via correu electrònic i a través dels actes presencials que organitzin.

7. Com aprovarem el manifest electoral?

L’Assemblea de l’11 de setembre En l’Assemblea Nacional de tots els adherits i simpatitzants que se celebrarà l’11 de setembre, que abans hauran rebut el manifest electoral.

8. Com ens organitzem territorialment?

En Comissions Locals de Campanya on hi poden participar tots els ciutadans del municipi i en Coordinadores Comarcals on hi participen totes les Comissions Locals de Campanya.

9. Quin calendari de treball portarem a terme?

La Campanya per difondre els avantatges de l’Estat propi i la campanya electoral Durant el mes d’agost Solidaritat Catalana per la Independència s’està organitzant a tots els municipis del país. Durant el mes de setembre impulsarem presentacions públiques a tots els municipis i presentarem la campanya sobre les avantatges de disposar d’Estat propi. A l’octubre abordarem la campanya electoral. Totes les Comissions Locals hem d’organitzar un acte de presentació durant el mes de setembre i activitats al municipi per donar a conèixer el projecte.

10. Treballem per la unitat de tot l’independentisme

Solidaritat Catalana per la Independència treballa perquè tots els adherits, militants i simpatitzants de partits i organitzacions independentistes puguem convocar de forma unitària les assemblees del dia 4 de setembre i escollir democràticament les llistes de la candidatura independentista unitària i transversal. Així ho hem proposat ja a les demés organitzacions independentistes. Les candidatures les han d’integrar les persones que resultin més votades, no les designades des de dalt per quotes.

Ajudeu-nos a difondre el decàleg de Solidaritat Catalana per la Independència i reenvieu-lo a tots els vostres contactes, fem créixer el projecte!

Inscriviu-vos com a adherits o simpatitzants a Solidaritat Catalana per la Independència a: www.solidaritatcatalana.cat

APUNTA'T I DÓNA SUPORT!

2 comentaris:

  1. Es una pena que se halla llegado a esta situación. Porque lo que al principio pudiera haber sido un camino compartido y provechoso para ambos reinos aquel 19 de octubre de 1469 (una boda entre primos, ¿Qué diría hoy el PP…?), hace siglos que ya no lo es, sobre todo desde el pasado 11 de septiembre de 1714 hasta finales del siglo XX.
    Lo que va acontecer en los próximos meses es la constatación de la separación de los pueblos de Cataluña y España que nunca se debieron haber juntados, a tenor de todos los acontecimientos de la historia, este “matrimonio de conveniencia” ha durado demasiado y el pozo donde los castellanos primeros y los españoles después han ido explotando se ha secado. Ya no hay más derechos que revocar, no hay más pagos que exigir.
    Los que piensen que Cataluña se irá a la ruina por ser un país independiente están en su derecho, sin embargo les haría una pregunta: ¿No estamos ya en la ruina? Si la respuesta es que no, que me la expliquen, pero si la respuesta es que sí… ¿no ha llegado el momento de hacer un cambio de rumbo drástico para salir de la ruina?
    Esto hace tiempo que comenzó, pero ha llegado a un punto de no retorno, ya no lo para nadie.
    Adiós España, adiós primos hermanos, tenemos que andar nuestro propio camino.

    ResponElimina
  2. Guillermo, Si ens remuntem al temps dels reis catòlics, trobariem que, a la mort de la reina Isabel, el rei Ferran (Fernando) va seguir governant el seu regne (Aragó) amb total independència de Castella. A la mort del rei aragonès i sempre més, fins a l'arribada de'n Felip d'Anjou (Felipe V), el regne d'Aragó i fonamentalment Catalunya que n'era la part més important en població i en força política, va gaudir de la seva independència representada per les corts. Era com ara la Commonwealth. Tots dos països (Castella i Aragó) tenien un rei comú però administracions separades.
    Espanya és el nom que feien servir els estrangers quan es referien al conjunt. Però no cal oblidar que aquesta definició incloia no sols les colònies ibèriques (Castella la Nova, Andalusia, Múrcia) sino també les colònies americanes.
    La independència de Catalunya ara no és més que la recuperació del que havia estat sempre.
    I no te'n vagis, Guillermo, perquè Catalunya sempre ha estat terra d'acollida. Qui, a Catalunya, no tenim família amb origens de fora ?

    ResponElimina

No creiem amb la censura, per això no l'apliquem, però per una bona convivència el respecte en els vostres comentaris es imprescindible. Tota opinió escrita es de total responsabilitat d'aquell que l'ha redactat i penjat, sigui signada o no. La comissió local de Solidaritat Catalana per l'independència, NO es responsabilitza dels comentaris escrits lliurement, guardan-se el dret de denunciar a les autoritats qualsevol tipus d'abús, insult o amanaces.